Hepat muutti uuteen talliin

Kesä meni kaikilla hevosilla laitumella oleskellessa ja nauttiessa hevosen elämästä yhdessä toisten kanssa. Loppukesästä tulikin sitten tieto, että hevoset muuttavat uudelle tallille, hieman kauemmaksi Tallinnasta, uuden tallin nimi on Juurimaa Tall. Tallilla toimii ratsastuskoulu, mutta sehän ei meitä haittaa. Puitteet on harrastamiseen ihanteelliset, on kaksi kenttää ja maneesi ja hulppeat isot laitumet. Meidän lauma saakin ihan oman iiiison laitumen jonne nyt ainakin alkuun menevät asumaan, eli ovat yötä päivää ulkona, mahdollisesti jatkossakin niin että laitumelle rakenettaisiin pihatto. Tämähän olisi vallan mainio vaihtoehto meidän sekalaiselle laumalle, varmasti viihtyvät. Muutama tallipaikkakin tulisi, jolloin ne hevoset jotka olisivat treenissä, kuten meidän Riina ja pikku Elsa ja Valtteri, saisivat tarvittaessa majoittua sisällä. Katsotaan nyt miten yhteistyö alkaa uuden tallin kanssa ja mitä kaikkea kukkahattun tädin hevosille tapahtuukaan :)

Elokuussa ollessani Virossa siirtyi uudelle tallille ensin pojat, ja voi että miten nämä meidän pojat ovat niiiin fiksuja ja hienosti matkaavia. Niin vain menivät koppiin kuin vanhat tekijät vaikka matkustelua ei ole harrastaltu eikä liiemmin koppiin menemistäään. Molemmat pojat, etenkin Valtteri, on niin persoja ruualle, että sen avulla oli helppo saada pojat kyytiin. Ekan yön olivat pojat sisällä ja siitäpä sitten vain seuraavana päivänä ulos tutustumaan laitumeen ja uusiin kavereihin. On ne jotenkin hellyttävät, kun taakse jäi orikaverit ja nyt sitten ovat kaksistaan ihmettelemässä uutta maailmaa.













Loppulauma muuttikin sitten n. viikon päästä perässä, kaikki yhes koos, pari isoa hevosautoa tuli ne hakemaan. Hyvin meni matkustus ja lastaus kaikilta, vaikka ventovieraat ihmiset olivat hevosia noutamassa, niin kaikki meni hienosti. Nyt siis kaikki onnellisesti uudessa tallissa tutustumassa uusiin tuuliin.

huhuuu....missä hevoset....


kyllähän ne tuolla laitumella taitavat olla :)




Ella the big mama :) on hieman päässyt tuota heinämahaa kertymään jollekin..... :)






laumatoveri Tyynekin ihailee isoa laidunta... "mihinkähän asti tätä meidän laidunta oikein onkaan...?"


Kommentit