Ellan uudet vaatteet

Kävin ostamassa Ellalle Snuggy Hoodsin päähupun ja huputtoman kaulaosan jotta vähän helpottaisi olo laitumella. Ellan kaula alkoi olemaan jo aika pahan näköinen ja vanha päähuppu vaikka hyvin istuikin, ei suojannut rikki mennyttä ihoa ja siinä sitten kaikki kärpäset pörräsi. Ostin myös samalla voidetta joka helpottaa kutinaan sekä toista voidetta jota voi käyttää hiertymiin ja suojaamaan turpaa auringolta. Josko näillä saisi Ellan oloa helpotettua.
Ensin oli Ella pestävä, eihän sitä uusia vaatteita likasena testailla :) Ellan toinen silmä oli vähän tulehtunut, sitä sitten pesin myös keitetyllä miedolla suolavedellä. Kuivasin kaulaa ja laitoin kutinavoidetta ja kovin oli heppa tyytyväinen ja karsinassakaan ei heti rynnännyt hinkkaamaan itseään :)
Kuivattelun ja muutaman tunnin torkkujen jälkeen koittikin h-hetki.Hieman tuntui ensin kireältä pujottaa huppuja ylle mutta hyvin antoi Ella laittaa. Alkuun vähän ihmetteli, mutta kiltti kun on, niin eipä haitannut vaikka sokkopörriäisenä olikin hetken aikaa :) Hyvin istui vaatteet päälle. Tuon huputtoman version ostin myös ajatellen syksyä ja talvea, sitä kun voi käyttää loimien alla suojana. Katotaan nyt josko hommaisi myös loimenkin, siihen saa myös utaresuojankin halutessaan.
Houdini oli tosin saanut illalla päähupun jo pois laitumella,  olin unohtanut kiristää sen kunnolla, toivottavasti nyt pysyy!

Kommentit