Kesäterveisiä....

Ella on nyt ollut ihan vapaalla, laitumella suurimman osaa aikaa yötä päivää. Välillä ollaan käyty kentällä kävelemässä ja nyt ajattelin josko välillä kävelisi ihan noita lähikyläteitäkin pitkin, vähän vaihtelua meille molemmille :) Jos on ollut kylmää/sadetta/tuiskua tms. oon ottanut sisälle yöksi, tai jos huomannut että on kovin väsynyt tai jos jalka on ollut liian lämmin/turvoksissa.
Jalan kanssa ollaan pärjäilty ihan suht ok, tässä yhtenä päivänä oli jalka sen verta lämmin ja hieman turvoksissa että jätin Ellan yöksi sisään. Oli ilm. hieman ottanut hernettä nenään, kun oli tarha kaveri lähtenyt pois ja liikuttanut itseään sitten sen verran että oli saanut jalankin turpoamaan. Tarhan pohja on ollut myös sateiden takia liukas ja mutainen, joten tämänkin johdosta hieman varjelin jalkaa ja lepuutettiin sitä sitten yö tallissa. Seuraavana päivänä oli taas ihan ok. Laseria ollaan saatu tasaisesti nyt koko ajan n. viikon välein ja ajoittain o.t.e -hierontaa ja ruuan mukana olen antanut vielä vähän yrttejäkin.
Kaviotkin on pysynyt ihan hyvässä kuosissa, vaikka ilman kenkiä ollaan mentykin. Suurimmat rispaukset oon raspannut itse pois, jospa me sitten vasta syksyllä laitettaskin kengät takaisin, aika näyttää :)
Rehumäärää olenkin nyt vähentänyt, kun tuo vihreä niin näyttää maistuvan, rinnalle hommasin vain kivennäisen (tosin tämän olisi voinut korvata paremmin yrteillä, mutta nyt iski laiskuus ja kun ei aina jaksa monen purkin kanssa touhuta tallissa) :)


Ostin sitten Marstallin kivennäisen, kun sitä sattui meidän lähi heppakaupassa olemaan. Samalla taas ostin pari säkkiä Balancea varastoon ja chiaa.

Vihdoin sain ostettua myös ruokinta-astian laitumelle, ei aina välttämättä tartteis tuoda Ellaa talliin syömään varsinkin jos on kaunista ilmaa, hoitohommelit kun meiltä sujuu kyllä ihan ulkosallakin, kun on tuota rauhallista sorttia tuo meitin Ella :) Melkeinpä päivittäin tulee käytyä tallilla katsomassa että kaikki on ok, vaikka tokihan sillä on kaikki ok ja kyllähän sieltä tallilta viestiä tulisi jos ei olisi, mutta nyt on vain niin mukava kun tyttö on tuossa niin lähellä niin on helppo lähteä käväsemään ja katsomaan että kaikki on ok.

Ruokinta-astiaa ostaessa silmään osui poistolaarissa juurikin oikean kokoinen ratsastuskypärä ja juurikin mukavaan hintaan, alennusta yli 70% :) olihan se siitä napattava vaikkei väri miellyttänytkään = sini-harmaa, mutta turvaksihan tuo on ja kun ei nyt missään kisoissakaan käydä eikä muutenkaan edustamassa niin meitin käyttöön vallan sopiva. Tulisi nyt vain jalka siihen kuntoon, että uskaltaisi edes kävellä kentällä ratsain :) pääsisi kypäräkin käyttöön.

Että tämmöistä tällä erää, kesää jatkellaan ja hömpötellään ja humputellaan ja katsotaan sitten syksyllä missä kunnossa jalka ja mitä sitten tehdään :)


Kommentit