Liikuntaa

Nyt on muutaman viikon Ella liikkunut 1-2 kertaa kokeneen ratsastajan kanssa ja pikkuhiljaa työstetään Ellaa ja jalkaa. Heti alkuun lainattiin erilaisia kolmipalakuolaimia, vaihdettiin ihan norm pyöreäpäisiin vapaasti pyöriviin ja kas kun tuli kuulemma heti paremmaksi suusta. Joten kuolainkauppaan mars :) toinen ostettava asia on uudet suitset joissa on myös alaturparemmi, nykyisistä kun moisen lenkki on kokonaan poistettu. Voishan noihin nykyisiin ostaa uuden turpahihnan mutta jääpähän sitten nämä varalle. Pitääpä seur. tilistä katsoa jos saisi ne hommattua.
Eläinlääkärikin kävi hoitamassa rokotukset kuntoon ja samalla raspasi hampaat, ilm Ellalla hieman purennassa vikaa ja hommat jatkuu puolen vuoden päästä :) matolääkkeenkin sai samalla kun koko tallin heposet madotettiin.
Nyt vielä kengittäjää odotellaan, testataan tallilla käyvää meille uutta "setää" :) sitten olisikin taas pakolliset hoidot siinä vähäksi aikaa.
Jalka on nyt pysynyt rasituksista huolimatta ihan hyvänä, eilen tosin oli hieman lämmin juoksutuksen jälkeen, mutta toivottavasti oli vain ohi menevää..
Ruokaa olen jälleen hieman muuttamassa, Vollwertpellets olisi muutoin hyvä, mutta se on aina tilattavissa ja haettavissa n.60km päästä joten olenkin päätymässä kotimaiseen Black Horseen. Siitä Boosteria aiotaan kokeilla, meinasin sitä jo viimeksi ottaa mutta oli loppunut meidän lähi heppakaupasta joten otettiin testiin Harmony mix. Ei kovin vakuuttanut ja kun vielä myslejä jotenkin vierastan, mutta nyt oli vain jotain mussutettavaa saatava :) vertailtiin tallin pitäjän kanssa rehuja ja kyllä Boosterissa on enemmän poweria ja suhteessa hinta ja riittävyys niin siltäkin osin Boosteri on parempi vaihtoehto. Nyt on sitten sitä pari säkkiä tilauksessa :) yrtit ja chia ja suola pysyy samoin kaura, mutta kivennäistä ei ilm tarvita jos ja kun saa boostia tarvittavan määrän. Saatiin viimeksi heppakaupasta tyrniherkkupaloja ja hyvin näytti Ellalle kelpaavan ja koko talvi ollaan nyös herkuteltu porkkanoillakin :)
Oli niin mukavaa kun oli pakkaset, ei ollut loimie kuivatuksia ym vaan eikös tuo taas ilma ole muuttumassa plussan puolelle ja vesiräntää tulee taivaalta. Piti saada loimetkin pesuun mutta tässä kiireessä nekin unohtunut joten pikainen pyyhintä ja uudelleen käyttöön, jospa sitten keväällä kun ei enää tarvita vien kaikki kerralla pestäväksi.
Tämmöisiä kuulumisia tällä erää. :)

Kommentit