Kesäkuulumisia

Juhannus on jo kohta ovella ja Ella on saanut viettää rentoa laidun elämää yhdessä suokki-tyttökavereiden Pepin ja Säpinän kanssa. Ja hyvin viihtyyvätkin keskenään :)
Jalkaa ollaan välillä kylmätty ja käyty karsinassa lepuuttamassa ja hyvin on nyt pysynyt aisoissa, välillä jos on kovin suokkitytöt kävelyttäneet Ellaa meinaa jalka hieman lämmetä ja turvota, mutta kaiken kaikkiaan parempaan menossa.
Pahimpina sade- ja ukkospäivinä ollaan oltu sisällä ja silloin on aika käytetty mm. kauneudenhoitoon, on pesty välillä koko tyttö ja laitettu häntä ja harja kuntoon :)
Ötököitä ollaan häädetty ötökkäsumutteilla ja pahimpiin paarman syönteihin on levitelty omatekoista yrttisalvaa ja voi kun se tuntuukin helpottavan mukavasti olotilaa.
Emäntä innostui yrteistä käytyään tallilla Sasan yrttikurssilla, taitaa Ellakin kohta päästä yrttien makuun. Pysyy vatsa ja nivelet kunnossa, karva kiiltää ja jos tuohon jatkuvaan kiimaan saataisiin Ellalle helpotusta ;)
Ellan ollessa vielä kesälomalla on emäntä harjotellut tallin muilla hevosilla, on käyty klassisen ratsastuksen kurssilla, maastoiltu ja kohta luvassa myös pilatesta ja esteitäkin. On sitten emäntä kunnossa kun pääsee Ellakin taas tositoimiin.
Kengättömyyskään ei Ellan menoa haittaa ja onpahan jouduttu opettelemaan kavioiden hoitoakin. Tänään kävi kengittäjä vuolemassa ja kehui että hyvässä kunnossa on kaviot. Vaan on siinä hiki virrannut kun on kavioita kerran viikkoon raspailtu :)
Viime viikolla kävi Sasa Ellaa hoitamassa ja hyvässä kunnossa on heppa pysynyt, hieman kiimaa rauhoittavia hoitoja ja laseria jänteeseen. Laitumella kävely on pitänyt lihakset kunnossa.
Eli leppoisaa kesän viettoa Ellalla ja emännällä. Kolmen viikon päästä taas jatkuu Sasan hoidot, samoihin aikoihin käydään taas klinikalla tsekkaamassa että kaikki ok, kavioita raspaillaan js vuollaan tarvittaessa ja välillä käydään tallissa joko viilentelemässä tai tullaan ukkosta piiloon.
Aurinkoista kesää hirnahtelee Ella kaikille :)

Kommentit