Kesäloma kohta ohi

Jos ei emännällä ole kerennyt olemaan kunnon kesälomaa, niin Ella-rouva on saanut nauttia koko kesän laitumella. Alkukesästä Ellan tovereina olivat Säpinä ja Peppi, mutta jossain vaiheessa oli Ella keksinyt, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella ja aivan kuin Houdini oli mennyt aitojen toiselle puolelle ja siellä sitten tyytyväisenä vapaana rouskutteli heinää/nukkui. Niinpä Ella menikin vähäksi aikaa Tyynen, Fannin ja Kaijan kaveriksi toiselle laitumelle opettelemaan aidoissa pysymistä :)




Takiaisaikakin on koittanut :) olin muutaman päivän pois tallilta niin jo oli rouva saanut etutukkaansa n. 20 takiaispalloa :) siinä meinasi emännälle itku tulla kun mietin että miten ihmeessä nuo lähtee, mutta sitten tallitoveri vinkkasi että selvitysainetta kehiin ja niinhän se tuokin pehko saatiin sitten taas normaalin näköiseksi. Vaikka toisaalta, Ellalle olisi kyllä tuollainen vähän boheemi ulkoasu kyllä sopinut oikein hyvin! Alkaa tuo meidän selvitysaine vaan loppumaan, Stübbenin aine on kyllä tosi hyvä ja pitää hännän ja harjan selvänä ja ilmavana pitkän aikaa, pitääkin alkaa nettisurffailemaan, josko jostain saataisiin lisää.





Kesälomalla ei ole jalkakaan vaivannut, muutaman kerran on kinner ollut lämmin, jos kovin on juossut/laukkaillut tarhassa. Mitään ontumisen merkkejä ei ole ja kun laserhoitajakin kehui kuinka hyvässä kunnossa Ella on pysynyt, saatoin jo hieman huokaista :) tässä elokuun aikana olisi tarkoitus käydä vielä näyttämässä jalkaa eläinlääkärille ja kunhan ensi viikolla Ella saa taas kengät jalkaan ajattelinkin jo aloitella liikutusta ja tsekkailla mitä jalka kestää, josko sitä ihan selkäänkin sitten kipuaisi kävelylenkille :)

Nyt on meillä ollut kärpäset hieman riesana, kun kaulaan on tullut hankaamisesta haava, joka tietysti on oikein kunnon avohaava ja vaikka kuinka sitä pesisi ja desinfioisi niin ei meinaa parantua ja heti on kärpäset kimpussa haavan ympärillä :( Nyt sitten oon ensi viikolla menossa katsomaan josko löytyis kiva hupullinen ötökkäloimi ja kunnon haavanhoito mömmöt :)

Yrttejäkin ollaan syöty ja ötökkäsalvaa käytetty nivusiin, lähinnä maitohorsmaa on syöty jotta maha pysyisi kunnossa. Nyt on kuivamassa siankärsämöä ja tarkoitus olisi ostaa joko erikseen vielä nokkosta ja ruusunmarjaa tai sitten hommaisin valmiin sekoituksen Hilton Herbsiltä talven varalle.

Muutoin hepparainen on onneksi pysynyt terveenä, välillä ulkoilu hieman väsyttää ja hellepäivinä ollaan tultu aina sisään nukkumaan ja vilvoittelemaan :)

Nyt Ella on taas Pepin kanssa yhdessä laitumella, Peppi on vuorostaan keksinyt että ruoho on vihreempää aidan toisella puolella ja kokeillaan josko Ellan kanssa yhdessä viihtyisivät tarhassa. Saavat nyt jakaa kahdestaan pienen metsätarhan, pääseevätpähän myös siellä varjoon, nyt kun viikonlopun aikana ei talliinkaan pääse, kun on tallin pesu meneillään :)

Kesälomailu alkaa siis kohta olemaan ohi ja arki koittaa ja pikkuhiljaa opetellaan myös taas olemaan sisällä öitä ja liikuntaakin lisäillään pikkuhiljaa, hieman on rouva pyöristynyt laitumella, joten on kai syytäkin hieman saada liikettä niveliin :)





Kommentit